Obudowa składa się z podstawki montowanej od spodu Malinki, z górnej części będącej żeberkowanym radiatorem oraz z dwóch wentylatorków.
Gdy odwrócimy oba elementy, widać że jest to system przeznaczony dla Maliny Trzeciej. Świadczą o tym "wypustki" mające stykać (prawie) z elementami emitującymi ciepło. Niestety ale z RPI4 zgodna jest tylko ta od procesora. Czyli można rzec, że ta najważniejsza.

Z pewnością dwa wentylatorki, które nie są obligatoryjne mogą skutecznie pomóc w chłodzeniu całego urządzenia.

Próba przymiarki do RPI4 kończy się oczywiście fiaskiem. Jak już wspomniałem byłem na to przygotowany, jednak widząc że problemem są 2-3 milimetry ogarnął mnie żal, że projektant tak dokładnie spasował tą obudowę do urządzenia.
Widać, że naprawdę nie wiele zabrakło zarówno z boku:

Jak i z góry:

Natomiast dolna część obudowy pasuje idealnie.

Do kompletu dodano dwanaście wkrętów: cztery do obudowy i po cztery na każdy z wentylatorków. Dlatego napisałem, że nie są one obligatoryjne. Jeżeli nie są one potrzebne to można ich nie przykręcać. Są też kawałki taśmy dwustronnej, którą można połączyc procesor z obudową.

Myślę, że przeróbka nie będzie problematyczna. Gdy dotrę do odpowiedniego imadła to spróbuje swoich sił, a wam zdam relację ze swoich wysiłków i pokażę efekt końcowy.
Chyba, że coś pójdzie nie tak