-- Instalacja DUAL OS

Forum poświęcone układom SBC (Single Board Komputer) opartych o SoC Amlogic
Regulamin forum
Obrazek

Amlogic Khadas VIM1 BASIC
SoC: Amlogic S905 Quad Core ARM Cortex-A53 Mali-T450MP5 GPU UHD H.265/VP9 60fps HDR10 oraz HLG HDR

Obrazek

Amlogic Khadas VIM2 PRO
SoC: Amlogic S912 Octa Core ARM Cortex-A53 Mali-T820MP3 GPU HW UHD H.265/VP9 60fps HDR10 oraz HLG HDR
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1004
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: SunRiver »

np zaczynając od początku od wizyty na stronach producenta :

https://docs.khadas.com/vim3/HowToControlLED.html

podobnie jak na forum zaczyna się od przywitania ... :)
abrakadabra
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 gru 2020, 16:28

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: abrakadabra »

witam cie i dziekuje ze jakos gdzies mnie kierujesz bo ja zielony , ale nie moglbys mi powiedziec prostymi slowami jak to zrobic?>

Dodano po 3 minutach 46 sekundach:
jak wpisuje sie te komendy
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1004
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: SunRiver »

u ciebie sprawa jest prosta :

Niebieska dioda :
świeci -- zasilanie jest podłączone system wyłączony
nie świeci -- zasilanie jest odłączone

Biała dioda :
świeci -- system jest włączony
nie świeci -- system jest wyłączony


------ wystarczy ustawić na off

w trybie komend kbi :

# kbi led systemon w off
# kbi led systemoff w off

komendy kbi sa opisane tu : https://forum.khadas.com/t/kbi-guidance ... -vim2/1195 i https://docs.khadas.com/vim3/KbiGuidance.html

aczkolwiek wiesz że jest wyłączony i gotowy do włączenia ....
abrakadabra
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 gru 2020, 16:28

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: abrakadabra »

o kurde coraz wiecej wiem , dziekuje ci za pomoc ,aczkolwiek jak te komendy wpisywac musze zainstalowac jakis system do tego czy co? powiedzilbys mi jeszcze czy moge zainstalowac np androida na karcie , bo na dysku od khadasa mam volumio ,a tak to bym sobie karte z andoridem wkladal i tyle
abrakadabra
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 gru 2020, 16:28

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: abrakadabra »

sunriver moge do ciebie zadzwonic na 3 min
abrakadabra
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 gru 2020, 16:28

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: abrakadabra »

ale napisz numer albo jak chcesz ja moge podac
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1004
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: SunRiver »

na pw ci dałem :)
abrakadabra
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 gru 2020, 16:28

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: abrakadabra »

dzieki ,moge teraz zadzwonic?
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1004
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: -- Instalacja DUAL OS

Post autor: SunRiver »

gdzieś tak jak ci pasuje po 18 bo teraz troche mam roboty
ODPOWIEDZ

Wróć do „Amlogic Khadas VIM”