Freeboard w mbed ...

Prawie wszystko co dotyczy płytki Freeboard z Mikrokontrolerem Kinetis MKL25Z
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: SunRiver »

nio zablokowałeś sobie ...
w pakiecie jlinka jest unlocker do kinetisów
tylko musisz sobie reset dorobić ... opisałem gdzieś tu jak to zrobić
Awatar użytkownika
tomasz_ola
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 04 sty 2021, 22:39

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: tomasz_ola »

żebym to ja wiedział jak go zablokowałem (nie wiedziałem że taki zdolny jestem ) :lol:
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: SunRiver »

zdaża się na czacie masz screeny ...
czasem może być bład podczas transmisji danych i zablokuje go :)
Awatar użytkownika
tomasz_ola
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 04 sty 2021, 22:39

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: tomasz_ola »

udało się
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: SunRiver »

Nio brawo teraz tylko erase i mozna bawić sie dalej
w sumie możesz opisać na forum odblokowywanie w osobnym temacie -- bo zanim ja zablokuje procka to
lata swietlne miną :)

podobnie jakbyś mógł opisać swoje potyczki z kinetisem okiem początkującego :)
wtedy też i ja bedę wiedział co ew poprawić i jak cie pokierować

PS

obraz i wrzucaj pry pomocy Wyslij obraz jest taka opcja na górnej belce forum obok FAQ i linków do blogów tematycznych naszych
max 800x600 rozmiar , na pewno będą czytelniejsze :)
https://forum.lothar-team.pl/viewtopic.php?f=43&t=90
Awatar użytkownika
tomasz_ola
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 04 sty 2021, 22:39

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: tomasz_ola »

Już wiem jak zablokowałem procek, problem to plik mbed.h dołączany do karzdego projektu (ja go na googlach poszukałem zawartość skopiowałem i utworzyłem plik i wkleiłem zawartość) i jak wgrywam ten programik to blokuje procek .
Idalej nie wiem skąd się bierze ten plik dołączany na początku karzdego projektu?
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: SunRiver »

ale czekaj w czym ty kompilujesz ??
mbed to kompilator i środowisko online samo dodaje właściwy plik dla płytki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tomasz_ola
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 04 sty 2021, 22:39

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: tomasz_ola »

Czyli jak kopiowałem kod do MBED to nie muszę na samym początku dawać include mbed.h (czy jakoś tak) kompilator sam go dodaje??
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Posty: 1031
Rejestracja: 08 paź 2017, 11:27
Lokalizacja: Festung Oppeln
Kontakt:

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: SunRiver »

jak tworzysz nowy projekt to ci proponuje przykład blinky cośtam zmieniasz mu nazwę i kasujesz wszystko poza include mbed.h
sam sobie znajdzie właściwy nie trzeba nic szukać na necie i wklejać nigdzie.

możesz wybrac pusty projekt to musisz wpisać na początku include mbed.h ... ale samego pliku nie musisz posiadać
Awatar użytkownika
tomasz_ola
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 04 sty 2021, 22:39

Re: Freeboard w mbed ...

Post autor: tomasz_ola »

Jak tworzyłem pierwszy pusty projekt (wkleiłem z podanego przykładu na forum ) to wywalało błąd kompilacji - brak mbed.h
ODPOWIEDZ

Wróć do „Freeboard”