Płytka przychodzi w potężnym opakowaniu i sama także nie należy do maluchów. Na początke zobaczcie porównanie opakowań STM32H7B3 oraz zwykłej ST32L154.

Po wyjęciu z opakowania nie wiele traci na swej wielkość. Potężny ekran LCD z dotykiem zakrywa prawie całą powierzchnię frontowej strony płytki.

Od spodu płytka prezentuje się nie mniej okazale. Ilość wyjść i urządzeń jest imponująca. Wyjście na kamerę, czytnik kart microSD, wyjście głośnikowe i mikrofonowe, USB OTG, karta wifi, złącza arduino oraz złącze STMOD plus do zainstalowania dodatkowej karty załączonej do naszego giganta. I tu niestety mały zgrzyt - nie można do końca wcisnąć pinów tej płytki w gniazdo - przeszkadza w tym moduł WiFi.

Jednak gdy tylko podłączycie urządzenie do zasilania zapominacie o tym, gdyż zaskakuje ono prędkością, z jaką uruchamia się aplikacja na ekranie. Trwa to ułamek sekundy. Obraz jest bardzo dobrej jakości i nie widać jakiegokolwiek przycinania. Po prostu rewelacja.

Poniżej zamieściłem krótki filmik na YT. Niestety nie zauważyłem, że wcięło mi głos w związku z tym film jest niemy
[youtube]
[/youtube]