Creality Ender 3 v3 SE

Nasze warsztaty i sprzęt w nich przydatny ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SunRiver
Użytkownik
Kontakt:

Creality Ender 3 v3 SE

Post autor: SunRiver »

Tak się stało, że mam stały dostęp do malej i niepozornej drukarki 3D firmy Creality, dokładnie model Ender 3 v3 SE.
Drukarka ta przychodzi w zasadzie poskładana , jedyne co trzeba zrobić to przykręcić ramę osi Z , stojak na Filiament i wyświetlacz
oraz podłączyć kilka przewodów. I drukarka jest gotowa do pracy.

Obrazek

do drukarki wydrukowaliśmy od razu uchwyt na narzędzia widoczny po prawej stronie i uchwyt na kamerę mi 360 bo akurat była pod ręką
Widoczna po lewej stronie i poniżej.

Obrazek

Drukarka po niewielkich korektach ustawień, dla konkretnego materiału drukuje dobrze , a nawet bardzo dobrze bym powiedział.
Jest też stosunkowo cicha co jest zaletą i nie zajmuje dużo miejsca. Oferuje ona pole robocze 220x220x250 które jest na razie wystarczające
intuicyjne menu na wyświetlaczu i szybka bezproblemowa wymiana filiamentu.

Obrazek

W tej chwili mamy filiamenty carny i biały od Creality , w zestawie były 2 rolki po 1kg. Oraz kilka kolorów od SunLu jest to PLA+. Poniżej kilka
wydruków na tej drukarce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu kilka przykładów użytecznych gdzie dobrze widać jakość wydruku:

--- obudowa do ESP PROG

Obrazek

Obrazek

Obrazek

--- Stojak do miernika Aneng 682

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Puki co jestem zadowolony z jakości wydruków , za tą cenę jest całkiem ok . Co ciekawe dosyć dobrze sobie radzi z wydrukami bez podpór
jak właśnie stojak dla Anenga czy ten ruchomy piesek :)
Awatar użytkownika
maras52
Użytkownik
Kontakt:

Re: Creality Ender 3 v3 SE

Post autor: maras52 »

Swoje zdanie na temat rzeczonej (i podobnych) konstrukcji (jak i samej "firmy") mam niestety wyrobione na przełomie czasu i wylewu postów z problemami użyszkodnikuf ;)
Jedno co pozostaje to życzyć bezawaryjnej pracy ;)

Obrazek
Zdravim
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”